Για μια ασφαλή κουζίνα

10 Μαρ 2019
από Θωμάς Πουρνάρας

Για μια ασφαλή κουζίνα

 6 πράγματα που κάθε γονέας πρέπει να φροντίσει

Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χώρος για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανές απειλές. Ζεστά πιάτα, κοφτερά εργαλεία, ηλεκτρικός εξοπλισμός - πώς να τα προφυλάξετε ένα παιδί; Θα σας πω!https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Junona_2017_dab_sanremo_jas_ar_2_-800x518.jpg

Παραδόξως, η πλειοψηφία των ατυχημάτων με παιδιά συμβαίνουν στο σπίτι. Ως γονέας σίγουρα διδάσκετε στο παιδί σας ότι δεν πρέπει να αγγίξει τα ζεστά μαγειρικά σκεύη ή να παίξει με αιχμηρά εργαλεία. Ωστόσο, μερικές φορές οι προτροπές δεν αρκούν να το προστατεύσουν από τις απειλές. Παρακάτω είναι μια λίστα με 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν ζουν παιδιά στο σπίτι σας.

1. Κρύψτε τα αιχμηρά εργαλεία

Σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι τα μαχαίρια και τα άλλα αιχμηρά εργαλεία θα πρέπει να απέχουν πολύ από τα μικρά χέρια. Οι όμορφες ξύλινες βάσεις για τα μαχαίρια θα πρέπει να εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο του παιδιού ή θα πρέπει να παραμείνουν σε ένα μέρος στο οποίο ένα παιδί δεν μπορεί να φτάσει, π.χ. σε ένα ράφι. Οι μαγνητικές βέργες δεν είναι επίσης καλό μέρος για τη τοποθέτηση των μαχαιριών. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τα βάζετε βαθιά σε ένα συρτάρι ή να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος στα κρεμαστά ντουλάπια. Άλλα αιχμηρά εργαλεία μπορούν επίσης να φυλάσσονται σε ένα συρτάρι (κατά προτίμηση κάτω από τον πάγκο)  εξοπλισμένο με ειδικές κλειδαριές που ταιριάζουν στην πλειοψηφία των συρταριών και προστατεύουν τα παιδιά .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/zabezpieczenie-szuflad-przed-otwarciem-3-szt-42228-xlarge-800x601.jpg   Ασφάλειες συρταριών.

2. Κλείστε τα μπαχαρικά σε ντουλάπια και συρτάρια

Τα μπαχαρικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά καθώς μυρίζουν όμορφα και έχουν διαφορετικά χρώματα. Επιπλέον, συνήθως φυλάσσονται σε πολύχρωμα βαζάκια. Από την οπτική γωνία του παιδιού είναι ιδανικά για παιχνίδι !

Σίγουρα δεν θα συνέβαινε τίποτα σοβαρό εάν ένα παιδί έτρωγε μια κουταλιά μαντζουράνα. Δυστυχώς όμως δεν θα συμβεί το ίδιο αν φάει κανέλα, αλάτι ή πιπέρι. Επομένως, για την ασφάλεια του παιδιού, κρατήστε τα μπαχαρικά σε ράφια , σε κλειστά και προστατευμένα ντουλάπια ή εάν έχετε χώρο , σε ένα από τα συρτάρια.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/elastyczne-zamki-do-szafek-2-szt-42229-xlarge-800x601.jpg

                 ασφάλεια ντουλαπιών

Καλή ιδέα για την προστασία των ντουλαπιών από το παιδί είναι η τοποθέτηση ειδικών ασφαλειών, οι  οποίες έχουν διαφορετικά σχήματα και προσαρμόζονται σε διαφορετικά είδη χειρολαβών.

3. Κλείστε το ψυγείο ... με κλειδαριά

Πιθανώς η πλειοψηφία των προϊόντων σε ένα ψυγείο είναι κατάλληλη να φαγωθεί από ένα παιδί . Εξαίρεση αποτελεί το αλκοόλ και οι καυτερές σάλτσες όπως το ταμπάσκο. Συχνά έχουμε γυάλινα βάζα και βαριά δοχεία, π.χ. με  σούπα, στο ψυγείο. Η ιδανική λύση για την ασφάλιση του ψυγείου είναι μια ειδική κλειδαριά. Βάλτε την ψηλά, ώστε το παιδί να μην μπορεί να την φτάσει .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/adfaf-1-800x601.jpg

                                     ασφάλεια ψυγείου   

4. Ασφαλίστε τον φούρνο

"Μείνετε μακριά, καίει!" - πρέπει να έχετε πει αυτά τα λόγια στο παιδί σας αμέτρητες φορές. Όταν δεν είστε γύρω, βεβαιωθείτε ότι οι εστίες  είναι εξοπλισμένες με αξεσουάρ που εμποδίζουν την πρόσβαση,

Εκτός από τη χρήση των gadgets, αξίζει να αποκτήσετε την συνήθεια να στρέφετε προς τα μέσα τις προεξέχουσες λαβές των σκευών έτσι ώστε να μην είναι ορατές από το επίπεδο του δαπέδου. Προσπαθήστε να μην αφήνετε σε λειτουργία την εστία ή τον φούρνο όταν δεν υπάρχει ενήλικας γύρω - ακόμα και για ένα λεπτό. Όταν αγοράζετε ηλεκτρική κουζίνα, προσέξτε ώστε να διαθέτει κλείδωμα λειτουργίας.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Semi_Line_2017_Dab_Reval_Congo_ar_3_okl-800x502.jpg

5. Δώστε προσοχή στο σημείο όπου φυλάσσετε τα οικιακά χημικά

Οι ταμπλέτες των πλυντηρίων και τα διάφορα υγρά καθαρισμού  θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά, κατά προτίμηση σε απροσπέλαστο ντουλάπι. Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, μεταφέρετε αυτές τις προμήθειες σε καλά κλειστά πλαστικά κουτιά.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-top-store-44923-xlarge-800x601.jpghttps://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-na-proszek-do-prania-36503-xlarge-800x601.jpg

         πλαστικό κουτί με καπάκι ασφαλεί                      δοχείο για απορρυπαντικό πλυντηρίου

6. Ασφαλίστε τα παράθυρα και τις πόρτες

Η πρόσβαση στα παράθυρα στην κουζίνα είναι συνήθως εύκολη. Ένας φαρδύς πάγκος αντικαθιστά το περβάζι και δίνει εύκολη πρόσβαση για το άνοιγμα του παραθύρου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το παράθυρο από κάθε  άνοιγμα. 

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική