Δίχρωμη κουζίνα - διαρρυθμίσεις

31 Μαi 2022
από Θωμάς Πουρνάρας

Η δίχρωμη κουζίνα είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις. Εάν θέλετε ένα διαφορετικό μοτίβο στην κουζίνα σας, επιλέξτε έπιπλα σε δύο χρώματα. Ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων πρέπει να ληφθούν υπόψη και τι να θυμάστε όταν αποφασίζετε για μια τέτοια διάταξη κουζίνας;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Δεν πρέπει μόνο να είναι λειτουργική, αλλά και να ανταποκρίνεται καλά στις προτιμήσεις των χρηστών της. Τα μοντέρνα δίχρωμα έπιπλα κουζίνας θα ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες των ανθρώπων που αναζητούν τρόπους να δώσουν χαρακτήρα στην κουζίνα τους. Ο επιδέξιος συνδυασμός δύο βασικών χρωμάτων θα την κάνει μοναδική στο είδος της.

Μια δίχρωμη κουζίνα είναι μια καλή πρόταση για δημιουργικούς ανθρώπους που τους αρέσει να τακτοποιούν τους χώρους του σπιτιού τους διαφορετικά από τα συνηθισμένα μοτίβα. Είστε μέρος αυτής της ομάδας; Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογες των επίπλων κουζίνας σε δύο χρώματα.

Δίχρωμη κουζίνα - διαρρυθμίσεις
Τα χρώματα των επίπλων κουζίνας επιλέγονται συνήθως με βάση την αντίθεση - όλα αυτά έτσι ώστε καθένα από αυτά να είναι σαφώς ορατό στο εσωτερικό και η όλη διάταξη αποκτά περισσότερη δυναμική.

Τα δίχρωμα έπιπλα χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα το σχέδιο "ανοιχτό επάνω και σκούρο κάτω μέρος", καθώς συμβάλλει στη βελτίωση των αναλογιών του εσωτερικού. Σε αυτή τη διάταξη, τα επάνω ντουλάπια αποκτούν οπτική ελαφρότητα, χάρη στην οποία η κουζίνα δίνει την εντύπωση ότι είναι φωτεινή και ευρύχωρη.

Τα έπιπλα φαίνονται κομψά στις κουζίνες, οι προσόψεις των κάτω ντουλαπιών είναι βαθύ μαύρο, ενώ οι επάνω είναι λευκές. Ένα κομψό ασπρόμαυρο σετ επίπλων με φινίρισμα υψηλής γυαλάδας θα είναι τέλειο για μοντέρνες συνθέσεις κουζίνας, καθώς και για εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους σε στιλ γοητείας και art deco.

Σε ορισμένα σύνολα, το μαύρο αντικαθίσταται από εκφραστικά χρώματα, όπως: βιολετί, αμάρανθος, κίτρινο καναρινί ή πράσινο λάιμ. Τέτοια υπερβολικά έπιπλα κουζίνας μπορούν να εμφανιστούν μόνο σε πραγματικά ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους.

                   Κουζίνα 38th Elysee Avenue                Κουζίνα 38th Elysee Avenue       Οι άνθρωποι που επιλέγουν μια δίχρωμη κουζίνα επιλέγουν συχνά σετ που χρησιμοποιούν ένα πολύ επιτυχημένο πάντρεμα ξύλου και λευκού. Λειτουργεί καλύτερα σε κουζίνες διατεταγμένες σε σκανδιναβικό και μινιμαλιστικό στυλ. Τα κάτω ντουλάπια είναι συνήθως εξοπλισμένα με ξύλινες προσόψεις. Μερικές φορές ένα λεπτό γκρι εμφανίζεται στους πάγκους αντί για λευκό.Θέλετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα; Επιλέξτε δίχρωμα έπιπλα κουζίνας που συνδυάζουν το λευκό με μια ζεστή ξύλινη διακόσμηση.Σε μινιμαλιστικές συνθέσεις, τα αξεσουάρ πρέπει να έχουν απλή φόρμα και ουδέτερο χρώμα.Οι δίχρωμες κουζίνες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κοινό χώρο κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι. Το χρώμα των προσόψεων των ντουλαπιών πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα των επίπλων του σαλονιού.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική