Οδηγός για να φτιάξετε την τέλεια κουζίνα

15 Ιουλ 2022
από Θωμάς Πουρνάρας

Kουζίνα, η  heart  του σπιτιού.

Συνήθως το επίκεντρο σε κάθε σπίτι είναι ο χώρος της κουζίνας για αυτό λοιπόν και η θέση της, οι αποθηκευτικοί χώροι και η λειτουργικότητα της παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε βήμα-βήμα τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε υπ΄όψιν σας για να δημιουργήσετε μία λειτουργική και οργανωμένη κουζίνα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν..

Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να καθορίσετε είναι η διάταξη της , δηλαδή τη θέση που θα καταλαμβάνει μέσα στο χώρο. Συνήθως επιλέγονται φωτεινοί και ενιαίοι χώροι ή ακόμα και ξεχωριστό δωμάτιο σε πολλές περιπτώσεις.

Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε το χώρο σε ένα χαρτί πχ. εαν είναι γωνία, εάν είναι ευθεία, εάν έχει παράθυρο ή εάν υπάρχουν κολώνες. Επίσης πρέπει να σημειώσετε που βρίσκονται οι παροχές ρεύματος, νερού, αποχεύτεσης και απορροφητήρα (εάν είναι ήδη έτοιμες).

Και τελικά πρέπει να μετρήσετε και τον χώρο  που θα τοποθετηθεί. Αναλόγως με τον χώρο που έχετε επιλέξει είτε είναι αρκετά ευρύχωρος, είτε περιορισμένος, υπάρχουν έξι διαφορετικές διατάξεις που μπορούμε να επιλέξουμε για την διαμόρφωση της.                                                                                              

                                                                 Η διάταξη σε σχήμα L                                                 

Aνοιχτή γωνιακή διάταξη κουζίνας που αποτελεί την  συνηθέστερη  επιλογή. Επιλέγετε για μεσαίους ή περιορισμένους χώρους, είναι ιδιαίτερα λειτουργική καθώς   ο νεροχύτης ,οι εστίες και το ψυγείο ειναι κοντά και επιτρέπουν την εύκολη χρήση και κίνηση μεταξύ  τους. Δημιουργεί μια ανοιχτή γωνία που γίνεται άνετα και χώρος τραπεζαρίας.

                                     

                                   Η παράλληλη διάταξη

Λειτουργική διαμόρφωση, ειδικά για στενόμακρους χώρους και κουζίνες ανοιχτές προς το σαλόνι.ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των ντουλαπιών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,20μ για άνεση και ευκολία στην καθημερινή χρήση.                                                                                                                                                                                                             

 

                    Η διάταξη σε σχήμα U

 Είναι η πιο εργονομική διάταξη από όλες. Διαθέτει πολλούς         αποθηκευτικούς χώρους, χρειάζεται όμως προσεχτική διαχείριση των   γωνιακών ντουλαπιών για τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του χώρου. Προτείνεται για μεγάλες χώρους.                                                                                                                                                                                                                                            

                                       

      Η ευθεία διάταξη

Προτείνεται κυρίως για μικρούς χώρους.Είναι μια λύση  εξοικονόμησης    χώρου σε μικρά σπίτια λαμβάνοντας όμως υπ’  όψιν την εργονομία του  χώρου αυτού.Οι συσκευές καθώς και οι αποθηκευτικοί    χώροι (ντουλάπια), ο νεροχύτης, ο πάγκος εργασίας κ.α. βρίσκονται    τοποθετημένα σε ευθεία σε έναν τοίχο. Για τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία και άνεση στη χρήση της κουζίνας, απαραίτητη είναι η σωστή  διάταξη των εστιών, του φούρνου, του  ψυγείου και του νεροχύτη.                                                                                                                                                          

                                                                                              

                         Η διάταξη με νησίδα 

 Η κουζίνα με νησίδα αποτελεί έναν μοντέρνο, και τελευταία αρκετά διαδεδομένο τύπο κουζίνας. Προτείνεται για μεγάλους χώρους αφού   προϋποθέτει ελεύθερο χώρο περιμετρικά της νησίδας. Διαθέτει εύκολα   προσβάσιμη και εργονομική κεντρική μονάδα, που μπορεί να φιλοξενήσει το νεροχύτη ή την κουζίνα και ταυτόχρονα λειτουργεί ως διαχωριστικό πάσο. Για να εξασφαλιστεί η εργονομία και η λειτουργικότητα αυτού του τύπου κουζίνας, ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με την βοήθεια ειδικών του χώρου ώστε να  ληφθούν υπόψη αρκετές παράμετροι (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, αποχέτευση).

Oποιαδήποτε διάταξη και αν επιλέξετε βασικό ρόλο παίζει ο σχεδιασμός των επίπλων και οι αποθηκευτικοί χώροι που θα δημιουργήσετε , για να έχετε μια πλήρως λειτουργική κουζίνα.

Διάταξη και χαρακτηριστικά των κάτω ντουλαπιών

Στα κάτω έπιπλα της κουζίνας οι επιλογές είναι αρκετές και ποικίλες.

Στις μοντέρνες κουζίνες τα τελευταία χρόνια έχουν ενσωματωθεί αρκετές ηλεκτρικές συσκευές(πλυντήρια πιάτων,φούρνοι μικροκυμάτων, εστίες, φούρνοι,πλυντήρια ρούχων κτλ) οι οποίες είτε είναι αυτόνομες, είτε εντοιχίζονται για αισθητικούς λόγους.

Στο σχεδιασμό των κάτω ντουλαπιών θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε τις διαστάσεις των ηλεκτρικών συσκευών ,την θέση που θέλετε να καταλαμβάνουν στο χώρο καθώς και την θέση των παροχών που υπάρχουν(παροχή νερού, ρεύματος, αποχετεύση, έξοδος απορροφητήρα) αφού καθορίσετε την θέση τους μπορείτε να σχεδιάσετε τα έπιπλα που θα τα πλαισιώνουν. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια με πολλά εσωτερικά ράφια, συρταριέρες ειδικά διαμορφωμένες, στήλες αποθήκευσης ή και ανοιχτά ράφια.

Το συνηθησμένο ύψος των κάτω ντουλαπιών είναι 86cm ή 91cm, τελικό ύψος μαζί με τον πάγκο. 

Διάταξη και χαρακτηριστικά άνω ντουλαπιών κουζίνας.

Στη διάταξη των επάνω ντουλαπιών έχετε πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Σε περιορισμένους χώρους το ύψος των κρεμαστών μπορεί να φτάνει τα 90cm και να αποτελείτε από μία η δύο σειρές ντουλαπιών, με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε τους αποθηκευτικούς χώρους της κουζίνας. 

Γενικότερα στα άνω ντουλάπια, το ύψος του ντουλαπιού ξεκινά από 50cm και φτάνει τα 92+cm αναλόγως με το σχέδιο που έχετε αποφασίσει και τις αποθηκευτικές ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

Έτσι η διάταξη μπορεί να περιλαμβάνει ασύμμετρα ντουλάπια, βιτρίνες, ντουλάπια ανοιγόμενα προς τα επάνω, συρόμενα και ανοιχτά ράφια αποθήκευσης.

Το ύψος μεταξύ των άνω και κάτω ντουλαπιών είναι συνήθως 60cm και η ενδιάμεση επιφάνεια είναι συνήθως επενδυμένη με πλακάκι, γυαλί ή και φυσικό ξύλο για πιο παραδοσιακές κουζίνες.

 

Εξωτερική εμφάνιση, επιφάνειες προσόψεων και πάγκοι εργασίας.

 Η επιλογή των χρωμάτων και των υλικών συνήθως είναι μία απαιτητική διαδικασία. Συνήθως χωρίζουμε τις κουζίνες σε κλασσικές και μοντέρνες.

Στην κλασσική γραμμή τα συνηθέστερα χρώματα που επικρατούν είναι  μονόχρωμα ματ ή σε αποχρώσεις του ξύλου (κερασιά, καρυδιά, βελανιδιά κτλ) με περίτεχνες σκαλιστές πόρτες και εντυπωσιακές κρεμαστές βιτρίνες.

        Ξύλινη κουζίνα MELOS                              SENSO - SENTIMA 

      Ξύλινη κουζίνα MELOS                                                                       Κουζίνα Senso-Sentima

                                                                                                        

Στην μοντέρνα γραμμή τα χρώματα  που μπορούν να συνδυαστούν είναι άπειρα. Έντονα γυαλιστερά σε διχρωμίες άνω και κάτω ντουλαπιών, σε συνδυασμό με αποχρώσεις του ξύλου, πάγκοι σε αποχρώσεις του γκρι ,με υφή ξύλου, αποχρώσεις μαρμάρου ή γρανίτη και αμέτρητες ακόμα χρωματικές παραλλαγές.

        Κουζίνα TAPO PLUS                                   Κουζίνα 38th Elysee Avenue

                Κουζίνα 38th Elysee Avenue                                                                        Κουζίνα Τapo Plus

 

 

     κουζινα semi lineSEMI LINE  

                                                                             Κουζίνα Semi Line

 

Όποια τάση και αν επιλέξετε ο τέλειος συνδυασμός είναι να σας ικανοποιεί η κουζίνα σας τόσο αισθητικά  όσο και λειτουργικά.

 

Εκτός από την εξωτερική αισθητική της κουζίνας το πιο βασικό στην ομαλή λειτουργία των επίπλων παίζουν οι μηχανισμοί που θα επιλέξουμε. Υπάρχουν πολλών ειδών μηχανισμοί και ποικίλες ποιότητες υλικών και αυτοματισμών. Θα αναφέρουμε τους δημοφιλέστερους που αποτελούν την συνηθέστερη επιλογή.

 

α. Μηχανισμός soft-close ή μηχανισμός με φρένο η λειτουργία του είναι συνώνυμη με την ονομασία του, χάρη στο μαλακό κλείσιμο που διαθέτει δουλεύει αθόρυβα και μειώνει την φθορά των προσόψεων των επίπλων από την καθημερινή χρήση.

β. Μηχανισμός push-open που με ένα πάτημα ανοίγει και κλείνει αυτόματα οποιοδήποτε ερμάριο χωρίς την χρήση χερουλιού.

γ. Μηχανισμοί γωνιακοί που τοποθετούνται σε γωνιακά ερμάρια και διαθέτουν χώρους για αποθήκευση και εύκολη πρόσβαση.

δ. Μηχανισμοί ανύψωσης άνω και κάτω πόρτας ερμαρίου με φρένο,που εφαρμόζονται ιδιαίτερα στα άνω ερμάρια της κουζίνας.

ε. Μηχανισμοί αποκάλυψης που επιτρέπουν το πλήρη (100%) άνοιγμα ή το μερικό (80%) των συρταριών και είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν βάρος από 30kg έως 50kg.

H λίστα διαθέτει μεγάλη γκάμα αυτοματισμών για να κάνουν εύκολη και απλή την χρήση στη κουζίνα.

Βασικό κομμάτι στο σχεδιασμό της κουζινας ειναι η επιλογή του νεροχύτη και του πάγκου εργασίας όπου και εκει υπάρχουν αρκετές επιλογές , σε αυτά όμως θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο.

 

Ο σχεδιασμός του χώρου της κουζίνας δεν είναι εύκολη υπόθεση ,με την κατάλληλη βοήθεια από έμπειρο σχεδιαστή που θα κατανοήσει αυτό που επιθυμείτε,θα σας κατευθύνει να κάνετε τις σωστές επιλογές έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αντιστοιχεί σε μία πλήρως λειτουργική και οργανωμένη κουζίνα..

Την κουζίνα των ονείρων σας.


 

Διαρρύθμιση Walk-through κουζίνας

07 Ιουλ 2022
από Θωμάς Πουρνάρας

Ασχολούμαστε με μια walk-through κουζίνα όχι μόνο σε παλιά κτίρια, αλλά και σε νέα κτίρια. Αυτή η λύση έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους σωστούς κανόνες. Στον οδηγό μας, θα σας πούμε πώς να σχεδιάσετε μια ενδιάμεση κουζίνα!

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

  • ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει μια ενδιάμεση κουζίνα,
  • τι έπιπλα και αξεσουάρ να επιλέξετε για μια κουζίνα pass-through,
  • ποια στυλ λειτουργούν καλύτερα σε μια απλή κουζίνα.

Είναι πρόκληση να σχεδιάσετε μια walk- through κουζίνα;

Η ενδιάμεση κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που συνδέει τουλάχιστον άλλα δύο δωμάτια. Στα παλιά κτίρια είχε τη μορφή διαδρομής επικοινωνίας με δύο εισόδους. Σήμερα, είναι μάλλον μια μικρή κουζίνα, ανοιχτή στο σαλόνι, την τραπεζαρία ή πιθανώς σε άλλα δωμάτια.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μιας ενδιάμεσης κουζίνας είναι η μεγαλύτερη ποσότητα φωτός στο εσωτερικό, που έχει ως αποτέλεσμα την οπτική μεγέθυνση του χώρου. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο χώρος μαγειρέματος είναι προσβάσιμος από διαφορετικά δωμάτια, καθιστώντας τον την πραγματική καρδιά του σπιτιού. Η ανοιχτή διάταξη σάς επιτρέπει να συνδυάσετε τις δουλειές του σπιτιού με την οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Είναι επίσης ευρύχωρο και επομένως εύκολο στη χρήση.

Η ενδιάμεση κουζίνα, ωστόσο, έχει τα μειονεκτήματά της. Συχνά είναι ένα πολύ στενό δωμάτιο, η διάταξη του οποίου είναι αρκετά δύσκολη. Όταν σχεδιάζετε τα έπιπλά, είναι εύκολο να περιορίσετε τον χώρο, κάνοντας το εσωτερικό άβολο στη χρήση. Για να κανονίσετε μια λειτουργική ενδιάμεση κουζίνα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την επιλογή επίπλων και αξεσουάρ.

Πώς να διαμορφώσετε μια ενδιάμεση κουζίνα;

Ο σχεδιασμός της ενδιάμεσης κουζίνας χαρακτηρίζεται συνήθως από ακανόνιστα σχήματα. Η διαδικασία σχεδίασης δυσκολεύει επιπλέον το γεγονός ότι το δωμάτιο έχει δύο εισόδους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε πιθανώς να ξεχάσετε τη διάταξη σε σχήμα L ή U. Ανάλογα με το μέγεθος του εσωτερικού και τη θέση της πόρτας, ο παραδοσιακός σχεδιασμός μιας ή δύο σειρών ντουλαπιών θα είναι πολύ καλύτερη ιδέα. Εάν η κουζίνα είναι αρκετά φαρδιά και τα ανοίγματα της πόρτας είναι λίγο πολύ στο κέντρο των τοίχων, τότε η δεύτερη επιλογή θα σας δώσει τη μεγαλύτερη άνεση.

Ωστόσο, όταν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σε μια σειρά, ένα μικρό τραπέζι με καρέκλες, για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί στον απέναντι τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα μέρος για φαγητό, το οποίο θα αποδειχθεί ανεκτίμητη ευκολία, για παράδειγμα, σε μικρά διαμερίσματα χωρίς ξεχωριστή τραπεζαρία. Εάν ένα τέτοιο σετ δεν ταιριάζει στην κουζίνα σας, μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με ένα στενό τραπέζι με σκαμπό.

Για μια μικρή κουζίνα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα έπιπλα αποθήκευσης. Για να μην πιάνουν πολύ χώρο, βάλτε ντουλάπια με συστήματα έλξης και καλάθια φορτίου. Θα φιλοξενήσουν όλες τις απαραίτητες συσκευές και αξεσουάρ κουζίνας, χωρίς να περιορίζουν τον πολύτιμο χώρο.

              

Αν και μια στενή κουζίνα μπορεί να ωφεληθεί πολύ από μια μινιμαλιστική διάταξη, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε αυτό το είδος λύσης. Εφόσον το εσωτερικό εκτελεί σωστά τον ρόλο του, επιτρέποντάς σας να το χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και άνεση, μπορείτε να το σχεδιάσετε όπως θέλετε. Θυμηθείτε ότι εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε κάτω και πάνω ντουλάπια, τα έπιπλα κουζίνας πρέπει να φτάνουν από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, ώστε να μην σπαταλάτε πολύτιμο χώρο με αυτόν τον τρόπο.

Θα χρειαστείτε επίσης ράφια τοίχου, αναρτημένα, για παράδειγμα, σε ντουλάπια μονής σειράς. Είναι τέλεια ως μέσο διακόσμησης - ένα μέρος για φυτά σε γλάστρες, μπουκάλια, διακοσμητικά ειδώλια ή βάζα μπαχαρικών. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους κρεμάστρες με παρόμοια χωρητικότητα. Θα είναι χρήσιμα για την αποθήκευση σκευών κουζίνας, και ταυτόχρονα εμπλουτίζουν το εσωτερικό της κουζίνας.χώρος.

             TRAFFIC - 87 SMOOTH

Λειτουργική ενδιάμεση κουζίνα - διατάξεις

Ο σχεδιασμός και η διευθέτηση μιας walk-through κουζίνας δεν είναι εύκολη υπόθεση, επομένως αξίζει να σκεφτείτε ποια αισθητική θα λειτουργήσει καλύτερα στην περίπτωσή της. Έχουμε ήδη αναφέρει μινιμαλιστικά στυλ που θα οδηγούσαν σε μια οπτική μεγέθυνση του χώρου και θα εγγυώταν την άνεση χρήσης του.

Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε για λύσεις όπως:

  • Σχεδιασμός κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε φωτεινά ντουλάπια κουζίνας με γυαλιστερές προσόψεις. Αυτός είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες μιας σύγχρονης κουζίνας. Λάβετε λοιπόν συλλογές όπως Sole ή Tafne. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διάταξη με μαύρες λεπτομέρειες που θα διημιουργούν αντίθεση.Το εσωτερικό θα δώσει την εντύπωση ότι είναι ευρύχωρο και ο σχεδιασμός του θα ικανοποιήσει τα γούστα και των πιο απαιτητικών.

                    KOYZINA ΤΑFΝΕ                        KOYZINA SOLE

 

  • Στενή κουζίνα σε βιομηχανικό στυλ - όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, αυτή η αισθητική θα είναι ελαφρώς αντίθετη με το μοντέρνο στυλ που περιγράφεται παραπάνω. Ωστόσο, και οι δύο λύσεις μοιράζονται την εντύπωση της ευρυχωρίας. Σε μια τέτοια κουζίνα κυριαρχεί το ξύλο,το μέταλλο και το γυαλί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε έναν τοίχο χωρίς σοβά από τούβλα ή σκυρόδεμα. Οι προσόψεις των ντουλαπίων μπορούν να είναι σε αποχρώσεις του γκρι ή του μαύρου. Όλος ο χώρος θα πρέπει να έχει αρκετά λιτή διακόσμηση, η οποία όμως μπορεί να σπάσει με καταπράσινα φυτά.

 

  • Διάταξη μιας μικρής κουζίνας σε σκανδιναβικό στυλ - αυτή είναι μια δημοφιλής λύση, πιθανώς γνωστή σε όλους. Η σκανδιναβική κουζίνα χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών υλικών και τα έντονα χρώματα που κυριαρχούν είναι το ξύλο και το απόλυτο λευκό σε όλες τις παραλλαγές του. Στη σειρά Black Red White θα βρείτε, για παράδειγμα, τα σετ Older και Semi Line. Θα ταιριάζουν τέλεια στη διάταξη αυτού του τύπου κουζίνας.

                   KOYZINA SEMI LINE                           ΚΟΥΖΙΝΑ Older

Μια μικρή κουζίνα με δύο εισόδους δεν είναι πρόβλημα!

Ακόμη και μια πολύ στενή κουζίνα μπορεί να σχεδιαστεί με γούστο και κομψότητα. Αρκεί να επιλέξετε λειτουργικά έπιπλα που θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές τους. Επωφεληθείτε λοιπόν από τις εμπνεύσεις μας και δημιουργήστε την κουζίνα των ονείρων σας!

 

 

Δίχρωμη κουζίνα - διαρρυθμίσεις

31 Μαi 2022
από Θωμάς Πουρνάρας

Η δίχρωμη κουζίνα είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις. Εάν θέλετε ένα διαφορετικό μοτίβο στην κουζίνα σας, επιλέξτε έπιπλα σε δύο χρώματα. Ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων πρέπει να ληφθούν υπόψη και τι να θυμάστε όταν αποφασίζετε για μια τέτοια διάταξη κουζίνας;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Δεν πρέπει μόνο να είναι λειτουργική, αλλά και να ανταποκρίνεται καλά στις προτιμήσεις των χρηστών της. Τα μοντέρνα δίχρωμα έπιπλα κουζίνας θα ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες των ανθρώπων που αναζητούν τρόπους να δώσουν χαρακτήρα στην κουζίνα τους. Ο επιδέξιος συνδυασμός δύο βασικών χρωμάτων θα την κάνει μοναδική στο είδος της.

Μια δίχρωμη κουζίνα είναι μια καλή πρόταση για δημιουργικούς ανθρώπους που τους αρέσει να τακτοποιούν τους χώρους του σπιτιού τους διαφορετικά από τα συνηθισμένα μοτίβα. Είστε μέρος αυτής της ομάδας; Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογες των επίπλων κουζίνας σε δύο χρώματα.

Δίχρωμη κουζίνα - διαρρυθμίσεις
Τα χρώματα των επίπλων κουζίνας επιλέγονται συνήθως με βάση την αντίθεση - όλα αυτά έτσι ώστε καθένα από αυτά να είναι σαφώς ορατό στο εσωτερικό και η όλη διάταξη αποκτά περισσότερη δυναμική.

Τα δίχρωμα έπιπλα χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα το σχέδιο "ανοιχτό επάνω και σκούρο κάτω μέρος", καθώς συμβάλλει στη βελτίωση των αναλογιών του εσωτερικού. Σε αυτή τη διάταξη, τα επάνω ντουλάπια αποκτούν οπτική ελαφρότητα, χάρη στην οποία η κουζίνα δίνει την εντύπωση ότι είναι φωτεινή και ευρύχωρη.

Τα έπιπλα φαίνονται κομψά στις κουζίνες, οι προσόψεις των κάτω ντουλαπιών είναι βαθύ μαύρο, ενώ οι επάνω είναι λευκές. Ένα κομψό ασπρόμαυρο σετ επίπλων με φινίρισμα υψηλής γυαλάδας θα είναι τέλειο για μοντέρνες συνθέσεις κουζίνας, καθώς και για εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους σε στιλ γοητείας και art deco.

Σε ορισμένα σύνολα, το μαύρο αντικαθίσταται από εκφραστικά χρώματα, όπως: βιολετί, αμάρανθος, κίτρινο καναρινί ή πράσινο λάιμ. Τέτοια υπερβολικά έπιπλα κουζίνας μπορούν να εμφανιστούν μόνο σε πραγματικά ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους.

                   Κουζίνα 38th Elysee Avenue                Κουζίνα 38th Elysee Avenue       Οι άνθρωποι που επιλέγουν μια δίχρωμη κουζίνα επιλέγουν συχνά σετ που χρησιμοποιούν ένα πολύ επιτυχημένο πάντρεμα ξύλου και λευκού. Λειτουργεί καλύτερα σε κουζίνες διατεταγμένες σε σκανδιναβικό και μινιμαλιστικό στυλ. Τα κάτω ντουλάπια είναι συνήθως εξοπλισμένα με ξύλινες προσόψεις. Μερικές φορές ένα λεπτό γκρι εμφανίζεται στους πάγκους αντί για λευκό.Θέλετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα; Επιλέξτε δίχρωμα έπιπλα κουζίνας που συνδυάζουν το λευκό με μια ζεστή ξύλινη διακόσμηση.Σε μινιμαλιστικές συνθέσεις, τα αξεσουάρ πρέπει να έχουν απλή φόρμα και ουδέτερο χρώμα.Οι δίχρωμες κουζίνες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κοινό χώρο κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι. Το χρώμα των προσόψεων των ντουλαπιών πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα των επίπλων του σαλονιού.

Για μια ασφαλή κουζίνα

10 Μαρ 2019
από Mariusz Ozog

Για μια ασφαλή κουζίνα

 6 πράγματα που κάθε γονέας πρέπει να φροντίσει

Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χώρος για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανές απειλές. Ζεστά πιάτα, κοφτερά εργαλεία, ηλεκτρικός εξοπλισμός - πώς να τα προφυλάξετε ένα παιδί; Θα σας πω!https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Junona_2017_dab_sanremo_jas_ar_2_-800x518.jpg

Παραδόξως, η πλειοψηφία των ατυχημάτων με παιδιά συμβαίνουν στο σπίτι. Ως γονέας σίγουρα διδάσκετε στο παιδί σας ότι δεν πρέπει να αγγίξει τα ζεστά μαγειρικά σκεύη ή να παίξει με αιχμηρά εργαλεία. Ωστόσο, μερικές φορές οι προτροπές δεν αρκούν να το προστατεύσουν από τις απειλές. Παρακάτω είναι μια λίστα με 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν ζουν παιδιά στο σπίτι σας.

1. Κρύψτε τα αιχμηρά εργαλεία

Σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι τα μαχαίρια και τα άλλα αιχμηρά εργαλεία θα πρέπει να απέχουν πολύ από τα μικρά χέρια. Οι όμορφες ξύλινες βάσεις για τα μαχαίρια θα πρέπει να εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο του παιδιού ή θα πρέπει να παραμείνουν σε ένα μέρος στο οποίο ένα παιδί δεν μπορεί να φτάσει, π.χ. σε ένα ράφι. Οι μαγνητικές βέργες δεν είναι επίσης καλό μέρος για τη τοποθέτηση των μαχαιριών. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τα βάζετε βαθιά σε ένα συρτάρι ή να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος στα κρεμαστά ντουλάπια. Άλλα αιχμηρά εργαλεία μπορούν επίσης να φυλάσσονται σε ένα συρτάρι (κατά προτίμηση κάτω από τον πάγκο)  εξοπλισμένο με ειδικές κλειδαριές που ταιριάζουν στην πλειοψηφία των συρταριών και προστατεύουν τα παιδιά .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/zabezpieczenie-szuflad-przed-otwarciem-3-szt-42228-xlarge-800x601.jpg   Ασφάλειες συρταριών.

2. Κλείστε τα μπαχαρικά σε ντουλάπια και συρτάρια

Τα μπαχαρικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά καθώς μυρίζουν όμορφα και έχουν διαφορετικά χρώματα. Επιπλέον, συνήθως φυλάσσονται σε πολύχρωμα βαζάκια. Από την οπτική γωνία του παιδιού είναι ιδανικά για παιχνίδι !

Σίγουρα δεν θα συνέβαινε τίποτα σοβαρό εάν ένα παιδί έτρωγε μια κουταλιά μαντζουράνα. Δυστυχώς όμως δεν θα συμβεί το ίδιο αν φάει κανέλα, αλάτι ή πιπέρι. Επομένως, για την ασφάλεια του παιδιού, κρατήστε τα μπαχαρικά σε ράφια , σε κλειστά και προστατευμένα ντουλάπια ή εάν έχετε χώρο , σε ένα από τα συρτάρια.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/elastyczne-zamki-do-szafek-2-szt-42229-xlarge-800x601.jpg

                 ασφάλεια ντουλαπιών

Καλή ιδέα για την προστασία των ντουλαπιών από το παιδί είναι η τοποθέτηση ειδικών ασφαλειών, οι  οποίες έχουν διαφορετικά σχήματα και προσαρμόζονται σε διαφορετικά είδη χειρολαβών.

3. Κλείστε το ψυγείο ... με κλειδαριά

Πιθανώς η πλειοψηφία των προϊόντων σε ένα ψυγείο είναι κατάλληλη να φαγωθεί από ένα παιδί . Εξαίρεση αποτελεί το αλκοόλ και οι καυτερές σάλτσες όπως το ταμπάσκο. Συχνά έχουμε γυάλινα βάζα και βαριά δοχεία, π.χ. με  σούπα, στο ψυγείο. Η ιδανική λύση για την ασφάλιση του ψυγείου είναι μια ειδική κλειδαριά. Βάλτε την ψηλά, ώστε το παιδί να μην μπορεί να την φτάσει .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/adfaf-1-800x601.jpg

                                     ασφάλεια ψυγείου   

4. Ασφαλίστε τον φούρνο

"Μείνετε μακριά, καίει!" - πρέπει να έχετε πει αυτά τα λόγια στο παιδί σας αμέτρητες φορές. Όταν δεν είστε γύρω, βεβαιωθείτε ότι οι εστίες  είναι εξοπλισμένες με αξεσουάρ που εμποδίζουν την πρόσβαση,

Εκτός από τη χρήση των gadgets, αξίζει να αποκτήσετε την συνήθεια να στρέφετε προς τα μέσα τις προεξέχουσες λαβές των σκευών έτσι ώστε να μην είναι ορατές από το επίπεδο του δαπέδου. Προσπαθήστε να μην αφήνετε σε λειτουργία την εστία ή τον φούρνο όταν δεν υπάρχει ενήλικας γύρω - ακόμα και για ένα λεπτό. Όταν αγοράζετε ηλεκτρική κουζίνα, προσέξτε ώστε να διαθέτει κλείδωμα λειτουργίας.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Semi_Line_2017_Dab_Reval_Congo_ar_3_okl-800x502.jpg

5. Δώστε προσοχή στο σημείο όπου φυλάσσετε τα οικιακά χημικά

Οι ταμπλέτες των πλυντηρίων και τα διάφορα υγρά καθαρισμού  θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά, κατά προτίμηση σε απροσπέλαστο ντουλάπι. Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, μεταφέρετε αυτές τις προμήθειες σε καλά κλειστά πλαστικά κουτιά.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-top-store-44923-xlarge-800x601.jpghttps://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-na-proszek-do-prania-36503-xlarge-800x601.jpg

         πλαστικό κουτί με καπάκι ασφαλεί                      δοχείο για απορρυπαντικό πλυντηρίου

6. Ασφαλίστε τα παράθυρα και τις πόρτες

Η πρόσβαση στα παράθυρα στην κουζίνα είναι συνήθως εύκολη. Ένας φαρδύς πάγκος αντικαθιστά το περβάζι και δίνει εύκολη πρόσβαση για το άνοιγμα του παραθύρου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το παράθυρο από κάθε  άνοιγμα. 

 

Περικυκλωμένοι από βλάστηση.Η φύση εμπνέει την εσωτερική διακόσμηση.

15 Μαi 2018
από Mariusz Ozog

Περικυκλωμένοι από βλάστηση.Η φύση εμπνέει την εσωτερική διακόσμηση.

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης γι' αυτό ταιριάζει σ' ένα χώρο όπου θέλουμε να βρούμε ηρεμία και να κερδίσουμε την ισορροπία μας.

Η φρέσκια , φυσική απόχρωση του πράσινου είναι σύμβολο νέων ξεκινημάτων και ανανέωσης εξωτερικής και εσωτερικής. Το περιβάλλον που είναι γεμάτο με το καταπραϋντικό πράσινο  ηρεμεί τις αισθήσεις και φέρνει αρμονία .

Η σκούρη απόχρωση του πράσινου χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Black Red White: έπιπλο TV Cannet, Βιτρίνα Cannet

 

Με τι ταιριάζει το πράσινο ?

Το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χρωματικές συνθέσεις .

Οι λάτρεις του κλασσικού μοντερνισμού θα εκτιμήσουν την υποτονική κομψότητα που ξεχωρίζει τους διαφορετικούς τόνους του σκούρου πράσινου.

Black Red White, συρταριέρα MODAI

 

Οι αποχρώσεις του πράσινου αναμιγνύονται τέλεια με χρώματα όπως το  μπορντό , ο γραφίτης και το ανθρακί . Οι πράσινοι τόνοι θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα στην συρταριέρα MODAI  σε μαύρο ανθρακί , η οποία είναι ανεβασμένη σε μια σταθερή μεταλλική βάση.

Μια μοδάτη επιλογή θα ήταν ο συνδυασμός πράσινων αξεσουάρ με την μπορντό συρταριέρα ΜΟΚΟ

Black Red White,  συρταριέρα   MOKO

Η χρήση φυτών σε γλάστρες γεμίζουν ζωντάνια τον χώρο και τονίζουν τα καλύτερα σημεία του.

Black Red White, Βιτρίνα REG2D2W3S CANNET, Βιτρίνα REG2D1W2S CANNET


ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Ένα σετ επίπλων σαλονιού σε τόνους του πράσινου είναι μια τολμηρή επιλογή που θα δώσει ένταση σε όλο το διαμέρισμα.

Ωστόσο μην φοβηθείτε ότι θα γίνει υπερβολικό. Αν χρησιμοποιηθούν με μέτρο , τα καλώς επιλεγμένα χρώματα της φύσης θα φέρουν τάξη και αρμονία.

Ο άνετος καναπές  KERA θυμίσει το δάσος και απλά σας προσκαλεί να μην κάνετε τίποτα απολύτως.

Επιπλέον πλεονέκτημα. Χωράει όλη την οικογένεια.

Black Red White, καναπές KERA

 

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ

Black Red White, συρταριέρα POSSI AIR

Το έντονο πράσινο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με μέτρο. Ένα στοιχείο στην διακόσμηση φτάνει για να αλλάξει όλο το δωμάτιο.

 

Η πολυθρόνα STRAVINSKI με το υποπόδιο της είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Black Red White, πολυθρόνα Stravinsky, πουφ Strawinsky

 

Αν θέλουμε μόνο μια διακριτική αναζωογόνηση του εσωτερικού ,αξίζει να διαλέξουμε μερικά μικρά στοιχεία σε πράσινο. Τα αξεσουάρ σ' αυτό το χρώμα αμέσως θα φέρουν μια ανάσα φρέσκου αέρα και δεν θα βαρύνουν το περιβάλλον.

Ίσως ένας μοντέρνος τόνος όπως π.χ. μια εικόνα με έντονη βλάστηση αποδειχθεί επιτυχής.

Black Red White, ερμάριο HAGA

 

Γιατί να επιλέξω ανοξείδωτο νεροχύτη για την κουζίνα μου;

24 Φεβ 2018
από Θωμάς Πουρνάρας

Το ανοξείδωτο ατσάλι διαφέρει από τα περισσότερα υλικά γιατί µπορεί να ενσωµατωθεί σχεδόν σε όλα τα περιβάλλοντα κουζίνας.

Τα σηµαντικότερα πλεονεκτήµατα:

  • Διαχρονική αισθητική
  • Δεν σκουριάζει
  • Ολοκληρωτικά ανθεκτικό στη θερµότητα
  • Κατάλληλο για χρήση φαγητών και υγιεινό
  • Ανοξείδωτο και ανθεκτικό σε οξέα
  • Δε ξεθωριάζει
  • Εύκολο στην φροντίδα

Ποιός απορροφητήρας είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας;

17 Φεβ 2018
από Αλέξανδρος Ανδρούτσος

Απόδοση

Η δύναμη ή πιο σωστά η απορροφητικότητα του απορροφητήρα εξαρτάται κυρίως από τις διαστάσεις του χώρου όπου λειτουργεί, αλλά και από τη διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας μέχρι την εξαγωγή του εκτός σπιτιού.

Ιδέες για ένα μικρό Υπνοδωμάτιο

15 Φεβ 2018
από Θωμάς Πουρνάρας

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Το μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μόνο χαριτωμένο αλλά και λειτουργικό. Αν δεν διαθέτετε μεγάλο υπνοδωμάτιο μπορείτε να το διακοσμήσετε με στυλ . 

Δείτε τις ιδέες που σας προτείνουμε.