Για μια ασφαλή κουζίνα

10 Μαρ 2019
από Mariusz Ozog

Για μια ασφαλή κουζίνα

 6 πράγματα που κάθε γονέας πρέπει να φροντίσει

Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χώρος για τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανές απειλές. Ζεστά πιάτα, κοφτερά εργαλεία, ηλεκτρικός εξοπλισμός - πώς να τα προφυλάξετε ένα παιδί; Θα σας πω!https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Junona_2017_dab_sanremo_jas_ar_2_-800x518.jpg

Παραδόξως, η πλειοψηφία των ατυχημάτων με παιδιά συμβαίνουν στο σπίτι. Ως γονέας σίγουρα διδάσκετε στο παιδί σας ότι δεν πρέπει να αγγίξει τα ζεστά μαγειρικά σκεύη ή να παίξει με αιχμηρά εργαλεία. Ωστόσο, μερικές φορές οι προτροπές δεν αρκούν να το προστατεύσουν από τις απειλές. Παρακάτω είναι μια λίστα με 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν ζουν παιδιά στο σπίτι σας.

1. Κρύψτε τα αιχμηρά εργαλεία

Σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι τα μαχαίρια και τα άλλα αιχμηρά εργαλεία θα πρέπει να απέχουν πολύ από τα μικρά χέρια. Οι όμορφες ξύλινες βάσεις για τα μαχαίρια θα πρέπει να εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο του παιδιού ή θα πρέπει να παραμείνουν σε ένα μέρος στο οποίο ένα παιδί δεν μπορεί να φτάσει, π.χ. σε ένα ράφι. Οι μαγνητικές βέργες δεν είναι επίσης καλό μέρος για τη τοποθέτηση των μαχαιριών. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τα βάζετε βαθιά σε ένα συρτάρι ή να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος στα κρεμαστά ντουλάπια. Άλλα αιχμηρά εργαλεία μπορούν επίσης να φυλάσσονται σε ένα συρτάρι (κατά προτίμηση κάτω από τον πάγκο)  εξοπλισμένο με ειδικές κλειδαριές που ταιριάζουν στην πλειοψηφία των συρταριών και προστατεύουν τα παιδιά .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/zabezpieczenie-szuflad-przed-otwarciem-3-szt-42228-xlarge-800x601.jpg   Ασφάλειες συρταριών.

2. Κλείστε τα μπαχαρικά σε ντουλάπια και συρτάρια

Τα μπαχαρικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά καθώς μυρίζουν όμορφα και έχουν διαφορετικά χρώματα. Επιπλέον, συνήθως φυλάσσονται σε πολύχρωμα βαζάκια. Από την οπτική γωνία του παιδιού είναι ιδανικά για παιχνίδι !

Σίγουρα δεν θα συνέβαινε τίποτα σοβαρό εάν ένα παιδί έτρωγε μια κουταλιά μαντζουράνα. Δυστυχώς όμως δεν θα συμβεί το ίδιο αν φάει κανέλα, αλάτι ή πιπέρι. Επομένως, για την ασφάλεια του παιδιού, κρατήστε τα μπαχαρικά σε ράφια , σε κλειστά και προστατευμένα ντουλάπια ή εάν έχετε χώρο , σε ένα από τα συρτάρια.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/elastyczne-zamki-do-szafek-2-szt-42229-xlarge-800x601.jpg

                 ασφάλεια ντουλαπιών

Καλή ιδέα για την προστασία των ντουλαπιών από το παιδί είναι η τοποθέτηση ειδικών ασφαλειών, οι  οποίες έχουν διαφορετικά σχήματα και προσαρμόζονται σε διαφορετικά είδη χειρολαβών.

3. Κλείστε το ψυγείο ... με κλειδαριά

Πιθανώς η πλειοψηφία των προϊόντων σε ένα ψυγείο είναι κατάλληλη να φαγωθεί από ένα παιδί . Εξαίρεση αποτελεί το αλκοόλ και οι καυτερές σάλτσες όπως το ταμπάσκο. Συχνά έχουμε γυάλινα βάζα και βαριά δοχεία, π.χ. με  σούπα, στο ψυγείο. Η ιδανική λύση για την ασφάλιση του ψυγείου είναι μια ειδική κλειδαριά. Βάλτε την ψηλά, ώστε το παιδί να μην μπορεί να την φτάσει .

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/adfaf-1-800x601.jpg

                                     ασφάλεια ψυγείου   

4. Ασφαλίστε τον φούρνο

"Μείνετε μακριά, καίει!" - πρέπει να έχετε πει αυτά τα λόγια στο παιδί σας αμέτρητες φορές. Όταν δεν είστε γύρω, βεβαιωθείτε ότι οι εστίες  είναι εξοπλισμένες με αξεσουάρ που εμποδίζουν την πρόσβαση,

Εκτός από τη χρήση των gadgets, αξίζει να αποκτήσετε την συνήθεια να στρέφετε προς τα μέσα τις προεξέχουσες λαβές των σκευών έτσι ώστε να μην είναι ορατές από το επίπεδο του δαπέδου. Προσπαθήστε να μην αφήνετε σε λειτουργία την εστία ή τον φούρνο όταν δεν υπάρχει ενήλικας γύρω - ακόμα και για ένα λεπτό. Όταν αγοράζετε ηλεκτρική κουζίνα, προσέξτε ώστε να διαθέτει κλείδωμα λειτουργίας.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/Semi_Line_2017_Dab_Reval_Congo_ar_3_okl-800x502.jpg

5. Δώστε προσοχή στο σημείο όπου φυλάσσετε τα οικιακά χημικά

Οι ταμπλέτες των πλυντηρίων και τα διάφορα υγρά καθαρισμού  θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά, κατά προτίμηση σε απροσπέλαστο ντουλάπι. Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, μεταφέρετε αυτές τις προμήθειες σε καλά κλειστά πλαστικά κουτιά.

https://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-top-store-44923-xlarge-800x601.jpghttps://www.brw.pl/blog/wp-content/uploads/2019/02/pojemnik-na-proszek-do-prania-36503-xlarge-800x601.jpg

         πλαστικό κουτί με καπάκι ασφαλεί                      δοχείο για απορρυπαντικό πλυντηρίου

6. Ασφαλίστε τα παράθυρα και τις πόρτες

Η πρόσβαση στα παράθυρα στην κουζίνα είναι συνήθως εύκολη. Ένας φαρδύς πάγκος αντικαθιστά το περβάζι και δίνει εύκολη πρόσβαση για το άνοιγμα του παραθύρου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το παράθυρο από κάθε  άνοιγμα. 

 

Περικυκλωμένοι από βλάστηση.Η φύση εμπνέει την εσωτερική διακόσμηση.

15 Μαi 2018
από Mariusz Ozog

Περικυκλωμένοι από βλάστηση.Η φύση εμπνέει την εσωτερική διακόσμηση.

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης γι' αυτό ταιριάζει σ' ένα χώρο όπου θέλουμε να βρούμε ηρεμία και να κερδίσουμε την ισορροπία μας.

Η φρέσκια , φυσική απόχρωση του πράσινου είναι σύμβολο νέων ξεκινημάτων και ανανέωσης εξωτερικής και εσωτερικής. Το περιβάλλον που είναι γεμάτο με το καταπραϋντικό πράσινο  ηρεμεί τις αισθήσεις και φέρνει αρμονία .

Η σκούρη απόχρωση του πράσινου χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Black Red White: έπιπλο TV Cannet, Βιτρίνα Cannet

 

Με τι ταιριάζει το πράσινο ?

Το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χρωματικές συνθέσεις .

Οι λάτρεις του κλασσικού μοντερνισμού θα εκτιμήσουν την υποτονική κομψότητα που ξεχωρίζει τους διαφορετικούς τόνους του σκούρου πράσινου.

Black Red White, συρταριέρα MODAI

 

Οι αποχρώσεις του πράσινου αναμιγνύονται τέλεια με χρώματα όπως το  μπορντό , ο γραφίτης και το ανθρακί . Οι πράσινοι τόνοι θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα στην συρταριέρα MODAI  σε μαύρο ανθρακί , η οποία είναι ανεβασμένη σε μια σταθερή μεταλλική βάση.

Μια μοδάτη επιλογή θα ήταν ο συνδυασμός πράσινων αξεσουάρ με την μπορντό συρταριέρα ΜΟΚΟ

Black Red White,  συρταριέρα   MOKO

Η χρήση φυτών σε γλάστρες γεμίζουν ζωντάνια τον χώρο και τονίζουν τα καλύτερα σημεία του.

Black Red White, Βιτρίνα REG2D2W3S CANNET, Βιτρίνα REG2D1W2S CANNET


ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Ένα σετ επίπλων σαλονιού σε τόνους του πράσινου είναι μια τολμηρή επιλογή που θα δώσει ένταση σε όλο το διαμέρισμα.

Ωστόσο μην φοβηθείτε ότι θα γίνει υπερβολικό. Αν χρησιμοποιηθούν με μέτρο , τα καλώς επιλεγμένα χρώματα της φύσης θα φέρουν τάξη και αρμονία.

Ο άνετος καναπές  KERA θυμίσει το δάσος και απλά σας προσκαλεί να μην κάνετε τίποτα απολύτως.

Επιπλέον πλεονέκτημα. Χωράει όλη την οικογένεια.

Black Red White, καναπές KERA

 

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ

Black Red White, συρταριέρα POSSI AIR

Το έντονο πράσινο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με μέτρο. Ένα στοιχείο στην διακόσμηση φτάνει για να αλλάξει όλο το δωμάτιο.

 

Η πολυθρόνα STRAVINSKI με το υποπόδιο της είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Black Red White, πολυθρόνα Stravinsky, πουφ Strawinsky

 

Αν θέλουμε μόνο μια διακριτική αναζωογόνηση του εσωτερικού ,αξίζει να διαλέξουμε μερικά μικρά στοιχεία σε πράσινο. Τα αξεσουάρ σ' αυτό το χρώμα αμέσως θα φέρουν μια ανάσα φρέσκου αέρα και δεν θα βαρύνουν το περιβάλλον.

Ίσως ένας μοντέρνος τόνος όπως π.χ. μια εικόνα με έντονη βλάστηση αποδειχθεί επιτυχής.

Black Red White, ερμάριο HAGA

 

Γιατί να επιλέξω ανοξείδωτο νεροχύτη για την κουζίνα μου;

24 Φεβ 2018
από Θωμάς Πουρνάρας

Το ανοξείδωτο ατσάλι διαφέρει από τα περισσότερα υλικά γιατί µπορεί να ενσωµατωθεί σχεδόν σε όλα τα περιβάλλοντα κουζίνας.

Τα σηµαντικότερα πλεονεκτήµατα:

  • Διαχρονική αισθητική
  • Δεν σκουριάζει
  • Ολοκληρωτικά ανθεκτικό στη θερµότητα
  • Κατάλληλο για χρήση φαγητών και υγιεινό
  • Ανοξείδωτο και ανθεκτικό σε οξέα
  • Δε ξεθωριάζει
  • Εύκολο στην φροντίδα

Ποιός απορροφητήρας είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας;

17 Φεβ 2018
από Αλέξανδρος Ανδρούτσος

Απόδοση

Η δύναμη ή πιο σωστά η απορροφητικότητα του απορροφητήρα εξαρτάται κυρίως από τις διαστάσεις του χώρου όπου λειτουργεί, αλλά και από τη διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας μέχρι την εξαγωγή του εκτός σπιτιού.

Ιδέες για ένα μικρό Υπνοδωμάτιο

15 Φεβ 2018
από Θωμάς Πουρνάρας

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Το μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μόνο χαριτωμένο αλλά και λειτουργικό. Αν δεν διαθέτετε μεγάλο υπνοδωμάτιο μπορείτε να το διακοσμήσετε με στυλ . 

Δείτε τις ιδέες που σας προτείνουμε.